Universiteit Utrecht

Het interieur als een landschap @ Universiteit Utrecht 2016
i.s.m. Anthony Kleinepier

Voor het universiteitsgebouw Janskerkhof faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie in Utrecht hebben wij in opdracht van Marx & Steketee Architecten speciale ontwerpen gemaakt voor het interieur van de studiepunt en de lounge. Het project uitgangspunt was het vertalen van de lokatiecontext middels architectonische toevoegingen de gebouwhistorie in beeld te brengen.
De akoestische objecten en zitelementen zijn hiervoor ontworpen vanuit onze benadering van de setting – het interieur als een landschap. Deze habitat van de walvis met zijn geliefde ijsschotten voorziet hiermee de gebruikers in een prettige ontmoetingsplek en legt tevens verbinding met de periode van 1816 tot 1974 waar faculteit Zoölogie&Anatomie hier is gevestigd.

2016030335 fotografie: Rene de Wit2016030302 fotografie: Rene de Wit

IMG_0382IMG_0368IMG_0348IMG_0391

Advertisements